Zeolit - Stilbit

Stilbit je kristal koji spada u veliki grupu kristala Zeolita. Nastao je u amigdaloidnim šupljinama bazalta. Krhke i vrlo lomljive strukture, vlaknastih kristala. S obzirom na to da se još i danas otkrivaju nove podgrupe, ovdje ćemo samo ukratko opisati povijest etimologije ovog na oko vrlo lijepog kamena. Današnji naziv dao mu je Jean Claude de la Métherie, još davne 1797 godine, a potiče iz grčke riječi στιλβη štu prijevodu znači "stilbein" ili "stilbe", odnosno sjajno zrcalo, aludirajući na njegov biserni ili staklenu sjaj. Izvorno ga je još ​​1756. godine Axel Cronstedt nazivao "crystalii ad centrum tendentes". Godine 1772. Johan Gottschalk Wallerius za ovaj kamen Zeolita daje ime ​​"Selenitica lamellaris". Također u 1797, de la Métherie koristi izraz "crveni Zeolit". Rene Just Haüy (1801) koristi izraz "Stilbite anamorphique" za mineral koji je sada prepoznat kao Heulandit. Za ovaj kristal postoji još i naziv "Desmine" koji je 1818 uveo Johann Friedrich August Breithaupt. Naziv "Sphaerostilbit" počeo se koristiti od 1832. a uveo ga je gospodin François Sulpice Beudant. Do danas postoje još brojna imena pod kojima možemo pronaći ovaj mineral : "Blättricher Zeolit", "Hypostilbite", "Puflerite", "zračeni Zeolit" ​​i "Syedrit". Ali da vas ne bunimo - uvijek se naziv odnosi na jedan te isti kristal! Najljepši uzorci dolaze iz Indijskih nalazišta.

Proizvodi…

Kemijska formula : (Ca0.5,Na,K)9(Si,Al)36O72·28H2O   ili Na9(Si27Al9)O72·28H2O.

Boje : bijela, crvena, smeđa, krematsa ili žuta. Proziran je ili mat izgleda.

Čakre : ovisno o bojama kamena

Ezoterično značenje (nije znanstveno dokazano) : smatra se da Stilbit u sebi nosi anđeosku energiju, i svojim sjajem vodi vas prema višem stanju svijesti. Pri meditaciji uzmite kamen u obe ruke. Energija se prenosi vašim pogledom. Ovaj kristal nadahnjuje stvaranje i kreativnost te nadograđuje potencijal umjetničkog talenta. Poželjno ga je imati u svoj blizini u trenutka kad završavate velike projekte, kao zahvala anđelima za koji su vam to omogućili. Donosi svijetlo u vaš život.

Pokazuje nam ljepotu duhovne energije. Koristi se kao vodič za mentalnu kreativnost. Nosivši fine, ljubavne vibracije, pomaže sa svim vrstama metafizičkih stanja, a posebno sa duhovnim putovanjem. Poznato je da ljudi često gube sve ili neke od svojih sjećanja na duhovna ili druga metafizička iskustva, te se vjeruje da Stilbit pomaže povratiti sjećanja i doživljaje na njih.

Izuzetan je kristal koji pomaže pri održavanju čvrstih i stabilnih ljubavnih veza i brakova. Starovelška legenda povezivala je ovaj kristal s Ceridwen, keltskoj božici ponovnog rođenja, preobrazbe i nadahnuća.

Ljekovito djelovanje : Stilbit je izvrstan kamen za izradu prirodnih napitaka, eliksira. Jutarnjim ispijanjem njegove otopine (natašte) pomaže pri detoksikaciji organizma, te vam dodaje krepkost i energetsku snagu. Napomena : Stilbit nije farmaceutski lijek!!!

Feng Shui : pripada elementu Vatre koja je energija entuzijazma, topline, svjetlosti, osvjetljenja i aktivnosti. Yang je u prirodi. To je energija akcije, emocija i strasti - ideja, koncepata i spolnosti. Svi trebamo toplinu, strast i život koji daje energiju vatrenog elementa. Ovaj moćan element mora se koristiti vrlo umjereno.

 

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:

Zeolit - Stilbit 067

Zeolit - Stilbit 067

Cijena: 190,00 knPrice: 26,03 €Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Zeolit > Stilbit