Zeolit - Heulandit

Heulandit je naziv tekto-silikatnih minerala grupe Zeolita. Nastaje u amigdaloidnim šupljinama bazaltnih vulkanskih stijena, isto kao mnoge druge vrste Zeolita. Kristali su monoklinični. Mogu imati karakterističan obični oblik lijesa, ali se mogu također formirati u jednostavne prizme romboida. Imaju savršeno cijepanje paralelno s ravninom simetrije. Heulandit je vrlo sličan Stilbitu. Dva minerala se međutim lako mogu razlikovati zbog činjenice da se u Heulanditu optički kutevi osi pojavljuju okomito u odnosu na cijepanje (bisektrisa - pravac razdvajanja).

Proizvodi…

Sve do početka XIX stoljeća smatralo se da je to Stibilit. Dokazima ga je prvi puta od Stilbita odvojio 1818 godine August Breithaupt, te je po njemu dobio nazvao "euzeolit" (što znači lijepi Zeolit). Nedugo nakon toga 1822 godine, H. J. Brooke stigao je do istog rezultata, dajući mu ime Heulandit (po kolekcionaru kristala Johnu Henryu Heulandu - živo je od 1778-1856, a često je zbog Zeolita putovao na Island ). Od 1997 Heulandit je priznat kao mineralna vrsta, te mu je reklasifikacijom Međunarodna asocijacija mineraloga (IMA) dodijelila nazive na :

- Heulandit-Ca (hidratizirani Kalcij i aluminijev silikat) - najčešća vrsta (Ca,Na,K)5(Si27Al9)O72·26H2O)

- Heulandit-Na (Natrij) - (Na,Ca)6(Si,Al)36O72·24H2O)
- Heulandit-K (Kalij) - (K,Ca,Na)5(Si27Al9)O72·24H2O)
- Heulandit-Sr (Stroncij) - (Sr,Na,K)5(Si27Al9)O72·24H2O)
- Heulandite-Ba (Barij - opisano 2002) - Brewsterit - (Ba,Ca,K,Na,Sr)5(Si27Al9)O72·22H2O)

Dobri primjerci pronađeni su na Islandu (Berufjörður, blizu Djúpivogura), na Farskim otocima i Deccanovim zamkama na planinama Sahyadri Maharashtre kod Mumbaija. Kristali boje crvene cigle su iz nalazišta Campsie Fellsa u Stirlingshireu i dolini Fassa pored Trentina. Vrlo lijepi primjerci dolaze iz Indije.

Boja : Mineral je obično bezbojan ili bijeli, ali može biti narančast, smeđ, žut, ciglasto crven ili zeleni zbog sadržaja celadonita. Transparentnost se razlikuje od čiste prozirnosti do matnog izgleda. Bisernog su i staklastog sjaja.

Tvrdoća : po Mohsovoj ljestvici je 3-4, a specifična težina 2.2.

Osnovne čakre : ovaj kamen utječe na pročišćavanje i aktiviranje srčane i krunske čakre. Donijeti će Vam energiju ljubavi, ravnotežu i unutarnji mir, što će pozitivno utjecati na vaš odnos s voljenom osobom. U raštimanim ljubavnim vezama pomoći će olakšati vaše emocionalne boli.  Kad je povezan s osnovnom čakrom u podnožju kralježnice, njegova energija zrači prema nogama.

Ezoterično djelovanje (nije znanstveno dokazano) :  Ovaj kristala svojim bojama i visokim energetskim vibracijama utječe i pomaže na :

- promjenu stanja svijesti kroz vizualizaciju drevnih znanja.
- pristupu zapisima Akaše. Naučit će o prošlim životima koje ste živjeli i pomoći vam u situacijama koje su karmičke prirode.
- otključavanje inherentnih poruka iz svojih snova i aktivirati portale na inter-dimenzionalnu stvarnost. Vodič je kroz snove
- otključava će vezu između vašeg srca i glave, pomažući vam da se više usredotočite i podignute glave olakšavate svoje emocionalne terete.
- umiruje um i potiče meditativna stanja kako bi se otvorili božanskoj snazi.
- stimuliranje rada vašeg mozga i poboljšanja mentalne jasnoće.
- uspostavljanje kontakata s duhovnim vodičima.
- smiruje vaše osjećaje i povećava sposobnost opraštanja i ljubavi. Pomoći će da otpustite bol ili ljutnju iz prošlih događaja koji su uzrokovani blokiranjem.
- sprječava da ponovite iste cikluse i iznova proživite loše situacije.
- razvoj psihičke sposobnosti i stvaranja vizija.
- savršen je kamen kada počinjete neka nova djela ili projekte, jer svojom energijom utječe da poboljšate svoje uloge na poslu ili odnose s vaše tvrtke s poslovnim partnerima. Svojim vibracijama pomaže da usredotočite svoje misli. Oslobodit će vaš um negativnosti i privući više pozitivnih misli. Sinkroniziranjem hemisfere mozga utjecat će na vašu bolju povezanost i utjecaj na druge ljude. Vodit će vas kroz stvaranje mudrih i pozitivnih poslovnih odluka. Tako će vas dovesti do materijalnog izobilja i prosperiteta u vašem životu!
- pomaže vam usmjeriti svoje misli ispravno i izraziti svoje emocije jasno.

Ljekovito djelovanje : svojim kemijskim svojstvima ljekovito pomaže kod bolesti mokraćnog mjehura, bubrega i jetre. Također može pomoći kod problema s unutarnjeg uha i pročišćavanjem dišnog sustava.  Može biti vrlo koristan u liječenju rasta, te ciljanom gubitku težine. Općenito stimulira cjelovito fizičko iscjeljenje. Poboljšava dobar protok krvi u donjem dijelu tijela.
Napomena : Heulandit nije farmaceutski lijek!!!
 

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:Nije pronađen nijedan proizvod. Probajte promjenit parametre za pretraživanje

Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Zeolit > Heulandit