Rubelit - crveni Turmalin

Rubelit je vrsta minerala Turmalina lijepih ružičastih do tamno-crvenih boja, te nježno ljubičastih tonova. Često ga se naziva "crveni Turmalin". Današnja nalazišta ovog prirodnog kristala su u Japanu, Argentini, Brazilu, SAD-u (Kalifornija, Dakota), Finskoj, Rusiji, Engleskoj, Njemačkoj, Afganistanu, Namibiji, Madagaskaru, Burmi. Najljepši uzorci dostižu astronsmske cijene. U kućanstvu ili uredu otklanja zračenja od mikrovalnih pećnica, račinala i ostalih elektro-aparata. Naziv ovog poludragog kamena dolazi od latinske riječi rubellus što znači crvenkast.

Proizvodi…

Horoskop : Vaga i Škorpion

Osnovna čakra : korijenska i srčana, ovisno o bojama

Ezoterično značenje : Rubelit svojim bojama simbolizira majčinu i požrtvovnu ljubav. U starom Egiptu simbolizirao je prosvijetljenje. Donosi ljubav koja prelazi ljudske okvire sve do samog Svemira. Jača sposobnost poimanja ljubavi. Na srčanoj čakri pojačava i izjednačava energiju. Produbljuje najnježnije osjećaje i pozornost. Neutralizira srčane konflikte koji dovode do disharmonije, sunmnje i tuge. Oslobađa od blokada i psihoze. Hladnokrvnim i zatvorenim osobama pomaže osloboditi se straha, psiholosko-emotivnih prepreka ka otvaranju svog srca prema drugim osobama. U duhovnom razvoju donosi dinamiku i fleksibilnost. Pod njegovim utjecajem postižemo kompromise i promjene.  

Ljekovito djelovanje : Rubelit općenito djeluje na vitalnu energiju koja pojačava rad srca, krvotoka i spolnih organa. Poboljšava rad slezene i jetre te čisti krv. Ženama pomaže kod neplodnosti, nepravilnih menastruacija i u klimakteriju. Utječe na promjenu tkiva, te ublažava tegobe sa hemeroidima. Pomaže kod nagle oslabljenosti i mučnina, aktivira imunitni sistem i sposobnost odolijevati infekcijskim bolestima. Napomena : Rubelit nije farmaceutski lijek.

Feng Shui : Rubelit Turmalin koristi energiju Vatre, entuzijazma, topline, svjetla i aktivnosti. Yang je u prirodi. To je energija topline, akcije, emocija i strasti - ideja, koncepata i seksa. Tradicionalno je povezana s južnim dijelom kuće ili sobe. Uz to pazi na ugled i reputaciju na području u kojem stanujete. Iskoristite tu energiju kako bi vam se poboljšao položaj u društvu i unutar obitelji. Crvene kamene treba koristiti pažljivo i ravnomjerno, te u jednakoj količini u vaš prostor unijeti sunčevu i vatrenu energiju.

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:

Rubelit 059

Rubelit 059

Cijena: 490,00 knPrice: 67,13 €Rubelit 058

Rubelit 058

Cijena: 230,00 knPrice: 31,51 €Rubelit 056

Rubelit 056

Cijena: 230,00 knPrice: 31,51 €Rubelit 055

Rubelit 055

Cijena: 130,00 knPrice: 17,81 €Rubelit 054

Rubelit 054

Cijena: 180,00 knPrice: 24,66 €Rubelit 050

Rubelit 050

Cijena: 90,00 knPrice: 12,33 €Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Turmalin > Rubelit Turmalin