Šatukit - Shattuckite

Šatukit (Shattuckite) je zaista lijepi prirodni kristal, vrlo rijedak mineral u prirodi. Prvi put otkriven je 1915. godine u rudnicima bakra u Bisbeeju u Arizoni, u rudniku Shattuck (otuda i naziv). Od tada je pronađen na više lokacija, uključujući druga mjesta u SAD-u, Britaniji, Grčkoj, Austriji, Njemačkoj, Norveškoj, Slovačkoj, Kongu, Meksiku, Argentini, Namibiji i Južnoj Africi. Ponekad se koristi kao poludrago i drago kamenje za izradu nakita.

Proizvodi…

Kemijska formula :  Cu5 (Si03)4 (OH)2  je silikatni hidorksid, čiji kemijski sastav tvori : bakar, silicij, kisik i vodik. Kristalizira se u ortorombično - dipiramidnom kristalnom sustavu i obično se pojavljuje u zrnatom masivnom obliku, a također i kao vlaknasti kirurški kristali. Po strukturi i izgledu usko je povezan s Planheitom.

Boja : plava, tamnoplava, zelena. Prevladava plava nijansa, od svijetloplave, do srednje plave, do tamno indigo plave, kao i tirkizna, zelena, crvena, smeđa i krem. Često se nalazi u kombinaciji s raznim drugim mineralima, a većina komada Šatukita dolazi u pjegavoj mješavini boja, kao što možete vidjeti na fotografijama.

Tvrdoća : 3,5 - 4 po Mohsovoj ljestvici

Horoskop : Ovan, Bik, Vaga, Strijelac

Osnovne Čakre :  Grlena, Srčana i Treće oko.

Grlena čakra glas je tijela, tlačni ventil koji omogućuje protok energije iz drugih čakri, koje izviru iz donjih, te mogu nastaviti svoj put omogućujući slobodno izražavanje i spontano oslobađanje.

Ako je izvan ravnoteže utječe na blokade protoka energije između ostalih čakri. Ako je u ravnoteži pomaže nam izraziti ono što mislimo i što osjećamo, svoje ideje i uvjerenja. Ravnoteža grlene čakre stvara lagan protok energije između tijela i duha.

Šatukit zelene boje (srčana čakra) koristi se u emocionalnom zacjeljivanju oporavka od trauma, osvješćivanjem svog ranjenog srca, pogotovo u naporima da se pronađe sposobnost iskazivanja ljubavi. Zelene zrake kristala pojačat će protok energije u tom području pomažući vašim naporima u jačanju odnosa s obitelji i cijele zajednice.

Tamniji indigo plavi kamen može potaknuti vaše vizionarske sposobnosti. Izvrsno se koristiti u meditaciji za razvijanje psihičkih sposobnosti jer snažno djeluju unutar čakre Trećeg oka.

Ezoterično značenje : Šatukit je snažni kamen psihičke komunikacije. Omogućit će i jaču vezu s vašim osobnim vodičima, učiteljima i voljenima koji su vas privremeno zanemarili. Kanalizirati će i ojačati vaše sposobnosti izgovaranja riječi koje proizlaze iz samog duha. Ovo je snažni duhovni dar koji je bio dobro poznat kroz vjekove i vrlo je koristan za pomoć onima koji imaju psihičke darove da bolje razumiju informacije koje dolaze od Duha. Ovaj kamen pomaže vam da se uskladite s božanskim umom i dopuštate s ljubavlju da sve vaše komunikacije odražavaju mudrost Duha. Pomaže vam da verbalizirate ono što ste čuli od duha i promiče sposobnost govorenja istine. Ako želite raditi kao medij, proširit će vašu sposobnost komunikacije s Duhom i boljeg komuniciranja s klijentima o onome što ste čuli.

Pomoći će u razvoju psihičkih vizija, intuicije, posrednosti, psihičkog znanja i automatskog pisanja, a sve s pozicije apsolutne istine. Značajni su energetski kristali koji vam omogućuju bolju komunikaciju s duhovnim svijetom, jer pojačavaju vibraciju vaše spiritualne veze i svijesti. Svaka veza koju gradite bit će ispunjena s najvišim vibracijama. Ima iznimnu snagu koja je prilično neobična po tome što će potaknuti vaš sposobnost sinestezije, tj. dar senzorne interpretacije, gdje zvukovi i boje imaju miris ili aromu. Pomaže vam u iscjeljivanju odnosa dok preuzimate odgovornost za svoje prošle postupke, i jača vašu sposobnost da s ljubavlju govorite istinski i integritetom.

Ovaj koncept zapravo znači živjeti svoj život iz perspektive zasnovane na srcu. Ponekad to kako živiš znači više od onoga što govoriš drugima. Ovaj kristal ima snažnu sposobnost da vam pomogne da doživite jasne psihičke vizije.

Ljekovito djelovanje : Šatukit zelene boje povezan je s utjecajem funkcioniranja organa povezanih sa žlijezdom timusa : srce, grudni koš i šupljine, gornji dio leđa, donji dio pluća, krvotok i koža.

Šatukit pretežno plave utječe na pravilan rad štitnjače te ljekovito djelovanje organa koji su uz nju povezani : vrat, šija, donja čeljust, usna šupljina, sluh, grkljan, gornji dio pluća te gornji udovi. Unutar fizičkog tijela izliječit će slezenu, ukloniti začepljenja, pomoći u liječenju tonzilitisa i djelovati kao opći tonik za tijelo. Zbog bakra ne prepruča se od njega radit eliksire. Napomena : Šatukit nije farmaceutski lijek!!!

Feng Shui :  ovi zeleni kristali donose elementarnu energiju Drva, povezanost s obitelji, predcima i zajednicom. Koristite ovaj mineral u istočnom dijelu sobe ili kuće ako želite zadržati Qui (Či), univerzalnu životnu silu koja tamo pravilno teče. Zeleni kristal osigurat će pravilan protok ljubavi i naklonosti unutar stana ili kuće.

Šatukit pretežno plave boje donosi energiju Vode koja je tradicionalno povezana sa sjevernom stranom kuće ili stana. Ta utječe na razvoj karijere i općenito na ukupni životni put. Njegova protočna energija osigurat će ravnotežu jednog i drugog.  Vodena energija neophodna je da bi ste kroz život kročili lakše prema svojim ciljevima. U nekim modernim Feng Shui pristupima plava boja povezana je i s energijom Zemlje.

Šatukit čišćenje : čisti se nekoliko minuta pod mlazom mlake vode

Šatukit punjenje : puni se kratko vrijeme na direktnoj sunčevoj svijetlosti

 

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:Nije pronađen nijedan proizvod. Probajte promjenit parametre za pretraživanje

Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Šatukit - Shattuckite