Krizopras

Krizopras je jedan od najvrijednijih i najcjenjenijih minerala iz grupe kalcedona. Ime potiče od grčke riječi chrysos što znači zlatni. U srednjem vijeku krizopras je bio graviran u obliku bika koji daje snagu i zaštitu onome koji ga nosi. Poznat je pod nazivom jabučni kamen jer kaže se da je krizopras pao sa drveta jabuke koje se nalazilo na nebu. Srednjevjekovna mističarka Hildegard od Bingena preporučivala je krizopras za pretvaranje ljutnje u blage riječi i oproštenje. Najveća nalazišta su u Poljskoj, Australiji, Brazilu, Indiji, SAD-u, Tanzaniji, Zombabve-u, JAR-u, Kazahstanu, Rusiji, Austriji i Češkoj.
 

Proizvodi…

Formula : SiO2 - kremen

Boja : jabučno zelena, modro zelena, žuto zelena, smaragdna, matna do prozirna

Osnovna čakra : srčana

Horoskop : Strijelac, Rak, Jarac

Duhovno značenje : krizopras je Venerin kamen, simbol nadzemaljske ljubavi. U vrijeme Antike nošen je kao talisman koji čuva od ljubomore, zavisti, uroka i proklestva. U starom, Egiptu štitio je od kuge i crne magije. Na srčanoj čakri harmonizira cijeli organizam fizički, mentalno i emotivno. Njegov sjaj umiruje nemirnu dušu, punu nesigurnosti, straha i beznađa. Probuđuje u nama ljubavne nagone, osjećaje i smisao. Vjeruje se da kao kamen proljeća predstavlja promjenu srca ili novu mogućnost u situaciji kada sve izgleda beznadno.

Ljekovita svojstva : krizopras otklanja blokade, pročišćava organizam, snižava visoki krvni tlak, regulira krvotok, čisti crijeva, aktivira rad jetre, zaustavlja krvarenja prilikom poroda, pozitvno utječe na rad žljezda. Kod muškaraca pomaže na lječenje prostate, kod žena pomaže na lječenje neplodnosti uzrokovanom infekcijama jajnika. Eliksir od krizoprasa vrlo je djelotvoran u lječenju kožnih bolesti, alergija, plijesnji, prostate i mjehura. Napomena - Krizopras nije farmaceutski lijek.

krizopras čiščenje : krizopras se čisti pod mlazom mlake vode

krizopras punjenje : krizopras je osjetljiv na sunce i zato ga punimo na dnevnom svijetlu ali izvan direktnih dodira sunčevih zraka ili u blizini gorskog kristala.

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:

Krizopras 059

Krizopras 059

Cijena: 40,00 knPrice: 5,48 €Krizopras 058

Krizopras 058

Cijena: 70,00 knPrice: 9,59 €Krizopras 057

Krizopras 057

Cijena: 170,00 knPrice: 23,29 €Krizopras 050

Krizopras 050

Cijena: 40,00 knPrice: 5,48 €Krizopras 051

Krizopras 051

Cijena: 80,00 knPrice: 10,96 €Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Krizopras