Kalcedon

Kalcedon je  kriptokristal, koji je nastao međusobnim urastanjem kristala minerala kvarca i moganita. Naziv minerala potiče od latinskog imena Calcedonius za grčki grad Kalkedon u Maloj Aziji. Kalcedon je velika grupa minerala u koje se nalaze ostale vrste kao : Ahat, Aventurin, Karneol, Krizopras, Oniks, Sardoniks, Heliotrop ili Jaspisi. Nalazi se na svim kontinentima i u puno nijansi boja. Poznato je da se u njemačkom gradiću Idar-Oberstein, od 19. stoljeća nalazi najveći svjetski centar za obradu kalcedona, posebno ahata.

Proizvodi…

Formula : SiO2 - kremen

Boja : svijetlo i sivo plava, bijelo siva ali i zelena, smeđa crna, često s prugama, stakleno sjajna

Horoskop : Blizanci, Škorpion, Strijelac

Osnovna čakra : grlena

Duhovno značenje : svijetloplavi kalcedon balzam je za nervozu i napetost, umiruje naše misli i osjećaje, napete živce, emotivna uzbuđenja, pomaže savladati nemir, umiruje snove. U teškim situacijama pojačava vjeru u bolje sutra. Uči nas život shvatiti onakav kakav jeste i ne opterećivati se nebitnim stvarima već živjet jednostavno i u skladu s prirodom. Kalcedon jednostavno uravnotežuje energiju na fizičkom, mentalnom, emocionalnom i duhovnom nivou. U antičko vrijeme bio je kamen komunikacije i moći govora, koristili su ga govornici i političari. Prije govora pred publikom držali su kalcedon ispod jezika ili držali u ruci i tako prevladavali tremu. Do danas inspirira govor, ispravno izražavanje i trajnost izgovora. U Tibetu kalcedon predstavlja simbol lotosovog cvijeta i nosi se kao talisman protiv slabosti, zlih misli i hirovitosti.

Ljekovita svojstva : svijetloplavi kalcedon položen na čakru grla pomaže kod liječenja dišnih puteva, glasnica, utječe na rad štitne žlijezde i promjenu tkiva, snižava krvni tlak, pomaže kod šećerne bolesti, poželjan je za meteoropate jer ublažava promjenu tlaka. Napomena - Kalcedon nije farmaceutski lijek.

Kalcedon čišćenje : kalcedon se čisti jednom mjesečno pod mlazom mlake vode.

Kalcedon punjenje : kalcedon se puni direktno i neograničeno na suncu.

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:

Kalcedon 064

Kalcedon 064

Cijena: 70,00 knPrice: 9,59 €Kalcedon 050

Kalcedon 050

Cijena: 50,00 knPrice: 6,85 €Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Kalcedon