Kambaba Jaspis

Kambaba Jaspis komercijalni je naziv za biogeni sedimentan fosil koji je nastao spajanjem minerala Stromatolita s fosilima  plavo-zelenih algi.

Proizvodi…

Stromatoliti (grč. strōma; podloga, krevet ili sloj, lithos; stijena) su slojevite strukture formirane u plitkoj vodi, tako što su biofilmovi organizama, posebno cijanobakterije (poznate pod nazivom plavo-zelene alge), nahvatali, vezali i cementirali sedimentna zrnca pijeska. Oni sadrže i neke od najstarijih tragova o životu na Zemlji. Cijanobakterije u obliku polukugle, najstariji su, najjednostavniji i najprimitivniji organizam na Zemlji. Najstariji pronađeni Stromatoliti datiraju od prije 3,64 milijarde godina (Warrawoona u Zapadnoj Australiji) te u Bolivijskim Andama koji su stari između 2,2 i 2,4 milijarde godina. Ima ih još u Britanskoj Kolumbiji, Madagaskaru....Velika većina Stromatolita nastala je od vapnenca, koji je uglavnom formiran taloženjem uz morsku vodu s visokim koncentracijama kalcija i bikarbonata.

Kambaba Jaspis poznat je još pod komercijalnim nazivima zeleni Stromatolit, Eldarit, Kabamby, Cumbamba, Cambamba, Kumbara Jasper, Camo Stone, Galaxyite, ili Kambaba Jasper. Zbog svoje sličnosti u boji i izgledu, vrlo često se prodaje kao Nebula. Ovdje bi htjeli napomenuti da su Kambaba Jaspis i Nebula dva posve različita minerala.

Kemijska struktura : Kalcit (CaCO3-karbonat), kvarc (SiO2), limonit (FeOOH-oxid) i glineni minerali kao Kaolinit (Al4((OH)8/Si4O10)-slojni silikat)

Boja : zelena, smeđa, crna, mat. Zelena boja simbolizira "rast kristala"- moćnog vodiča zemljine životne snage, od rođenja, razvoja, stvaranja, do stalne ​​prirodne obnove. Ova boja daje nam snažnu podršku u odgoju, novonastalim obiteljskim odnosima ili novim poslovnim pothvtima. Crne boje unutar Kambabe produljuju veze s fizičkim i prirodnim svijetom. Donose moć i snagu, otklanjaju strahove koji su specifično povezani s fizičkim postojanjem na Zemlji. Crna boja pruža zaštitu i utočište, sigurno skrivanje od vlastitih neprijatelja.

Tvrdoća : 3 po Mohsovoj ljestvici

Osnovne čakre : zelena energija Kambaba Jaspisa povezana je sa srčanom čakrom koja se nalazi se u sredini prsa. Zeleni kristali energiju koriste za razbijanje blokada i ponovno balansiranje srčane čakre, što nam pomaže razumjeti vlastite potrebe i emocije. Kambaba Jaspis duboko prodire kroz korijensku čakru i preplavljuje cijelo tijelo osjećajem mira, sigurnosti i ugode.

Horoskop : Bik, Škorpion

Ezoterično značenje : Kambaba Jaspis kamen je mira i spokoja. Prožet je hranjivom i zelenom energijom prirode. Njegovi tamno-mistični krugovi i duboki zeleni tonovi pružaju udobnost i zaštitu, umiruju i opuštaju, neutraliziraju problematične misli i uspostavljaju ravnotežu tijela i duha. Smiruje živce i stanje uma. Otklanja noćne more te pruža dubok i miran san. Njegove odmjerene frekvencije omogućuju usredotočiti se prilikom meditacije na oslobađanje od negativnih misli i osjećaja. Na srčanoj čakri crpi mudrost iz svojih starih životnih energija i potiče otvoriti srce prema ljubavi i drugim osobama, te zbog toga povećava mogućnost za primanje povratne ljubavi. Zacjeljuje ljubavne rane, osjećaj odbačenosti, napuštenosti te pomaže pronaći put iz emocionalnog očaja. Poziva na suosjećajnost, strpljenje i daje velikodušnost. Vrlo je mističan kamen. U njegovim dubinama doslovno možemo nazrijeti podrijetlo života na našoj planeti i osjetiti opipljiv dodir energije koja je stvorila sva živa bića. Njegove šare formiraju krugove koji podsjećaju na oči. Na fizičkoj razini donosi materijalni boljitak i prosperitet. Preporučuje se držati ga na radnom mjestu jer poboljšava poslovni uspjeh i karijeru a istovremeno štiti od zlonamjernih utjecaja kolega koji destabiliziraju vaše poslovne namjere. Stalno vam daje želju za povratak prirodi. Kao morski kamen vuče nas u morske dubine i ronjenje. Poželjno ga je držati u kući, ponajbolje u morskoj vodi, u akvariju s tropskim ribicama ili kod kućnih ljubimaca koji traže puno pažnje i topline.

Ljekovito djelovanje : Jaspis Kambaba ili Stromatolit pomaže kod stanica rasta, imunološkog sustava, DNA, potiče i regulira metabolizam, jača tkivo, pojačava probavni sustav tako da asimilira vitamine i minerale. Čisti kožu, kosu i nokte od toksina, jača čeljust i zube, te vrlo djelotvorno djeluje na umnjak. Iscjeliteljski djeluje na osobe koje su dugo bolesne.

Napomena : Stromatolit ili Kambaba Jaspis nisu farmaceutski lijekovi

Feng Shui : Kambaba Jaspis koristi drvenu energiju, rasta, ekspanzije, dobrih obiteljskih odnosa, novih početka, hrane i zdravlja. Ona poboljšava vitalnost, donosi obilje i održava fizički rast. Zelene kristale koristite u blagovaoni, u dječjoj sobi ili na mjestu gdje počinjete novi poslovni projekt. Drvena energija tradicionalno spaja istočnu i jugoistočnu strane sobe, stana ili kuće. Obitelji daje zdravlje, blagostanje i obilje.

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:

Kambaba Jaspis 051

Kambaba Jaspis 051

Cijena: 80,00 knPrice: 10,96 €Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Jaspis > Kambaba Jaspis