Jaspis Turritella školjka

Kristal Jaspis Turritella nastao je miješanjem minerala Kalcedona, Opala, sitnozrnog kvarca sa sadržajem pigmenata raznih boja. Ovaj jaspis na sebi sadrži fosilizirane slatkovodne životinje iz pradavnih mora. Stručni naziv je Elimia tonera. Tržišno ime dobio je po jednom od puževa-školjaka Turritelli. Ova vrsta jaspisa otkrivena je tek nedavno. Uglavnom se koristi za izradu skulptura. U nekim literaturama navodi se da je to vrsta Ahata ali to može biti jedino u slučaju ako su fosili srasli na toj vrsti kamena.

Proizvodi…

Formula : SiO2, sadrži Silicij i Kisik, varijetet kvarca (kremena)

Boja : tamnosmeđa do crna, matna

Tvrdoća : 6,5 - 7 po Mohsovoj ljestvici

Osnovna čakra : najviše utječe na osnovnu ili korijensku čakru, na dnu kralježnice, koja kontrolira energiju kinestetičkog osjećaja i pokreta. Ona je temelj fizičke i duhovne energije tijela

Horoskop : Blizanci

Ezoterično značenje : Jaspis turritella duhovni je kristal koji je duboko povezan za posjed i kuću, obiteljske korijene i podrijetlo, te čak za neke događaje iz nečije prošlosti. To je kamen preživljavanja i opstanka. Drevni život u njegovoj formi posuđuje nam njegovu moć mudrosti i ozdravljenja. Koristi se za pristup mudrostima iz prošlih svjetova i prijašnjih života. Sposoban je zakopan u zemlju pročistiti biljke i minerale. Pomaže omekšati snažan ego jer ublažava kompleks superiornosti te razbija pompeznost kod pojedinca. U teškim vremenima razbija negativne misli i daje ravnotežu. Pruža psihičku zaštitu i daje osjećaj sigurnosti. Putnike štiti od prometnih nesreća i na dalekim putovanjima emotivno ih povezuje s domom i obitelji. Stabilizira auru te je vrlo djelotvoran poludragi kamen na svim razinama. Zato ga stalno treba nositi u džepu ili torbici. Vjeruje se da donosi iznenadno bogatstvo.

Tamnosmeđa Turritella svojim bojama utječe na dom, ognjište i prirodu. To je ujedno i kamen uzemljenja koji pomaže da se opustimo i odmorimo. Crna Turritella poboljšava vezu s fizičkim svijetom. Donosi moć i snagu. Oslobađa nas od ovozemaljskih strahova. Općenito svi crni poludragi kameni pružaju zaštitu i utočište.

Ljekovito djelovanje : Jaspis turritella sadrži vitamine A, te Zink, Kalcij i Magnezij koji otklanjaju umor i opuštaju mišiće. Ublažavaju oticanje ruku i nogu. U kombinaciji s pravilnom prehranom smanjuje obujam trbuha. Pomaže kod probave, gastroenteritisa i bolestima žučnog kamenaca. Koristi se u liječenju proširenja vena i seksualne disfunkcije. Odličan je kamen za liječenje kod umjetne oplodnje. Mazanjem po koži smanjuje osip i svrbež od uboda insekata.

Napomena : Jaspis Turritela nije farmaceutski lijek

Feng Shui : Tamnosmeđa Turritella utječe na drvnu energiju, koja tradicionalno spaja južni i jugoistočni dio sobe ili kuće. Drvna energija povezuje obitelj, daje zdravlje i blagostanje. Donosi energiju rasta, ekspanzije, razvija nove početke, ispravnu prehranu i zdravlje. Poboljšava vitalnost te donosi obilje. Ovaj kristal drži se u blagovaoni, dječjoj sobi ili u prostoru gdje započinju novi projekti.

Crna Turritella koristi vodenu energiju, tišine, mirnoće i pročišćavanja. Ona predstavlja nerealizirani potencijal. Voda je prilagodljiv, neoblikovan ali moćan element koji daje snagu regeneracije i ponovnog rođenja. To je energija stalnog kruga života. Energija vode tradicionalno spaja sjeverne strane sobe ili kuće. Povezana je s karijerom i životnim putom. Osigurava da život neometano teče i razvija se. Crni kristali koriste se u prostoru u kojem odmarate, razmišljate ili se molite.

Jaspis čišćenje : Jaspis Turritella čisti se pod mlazom mlake vode ili u posudi vode preko noći i to najbolje s gorskim kristalom

Jaspis punjenje : Jaspis Turritella nije osjetljiv na svijetlo tako da ga možemo neograničeno puniti na suncu.

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:Nije pronađen nijedan proizvod. Probajte promjenit parametre za pretraživanje

Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Jaspis > Jaspis turritella