Jaspis slikoviti - Picutre Jasper

Jaspis slikoviti jedna je od lijepih vrsta Jaspisa. Za njega se koristi još naziv Pejzažni Jaspis. Današnja najveća nalazišta su u SAD-u i na ruskom Uralu, Kini, na jugu Afrike (Namibija, JAR). Na engleskom jeziku poznat je pod imenom Picture Jasper.

Proizvodi…

Formula : SiO2 - oksid Silicija i Kisika, varijetet kvarca (kremena)

Boja : svijetlosmeđa, crvena, bijela, šarena, matna.

Tvrdoća : 6-7 po Mohsovoj ljestvici

Horoskop : Bik, Rak, Djevica, Škorpion, Jarac, Vodenjak

Čakre : sakralna, pupčana (plexus solaris),

Element : Vatra

Ezoterično značenje : Slikoviti Jaspis svojim izvanrednim crtežima prenosi riječi Majke Zemlje svojoj djeci koja na njoj žive. Prekrasnim bojama prikazuju skrivenu poruku ili "sliku" iz prošlosti. To je predivan osjećaj jer nas meditativno vodi na putovanje po svetim mjestima i drevnim civilizacijama, te nas povezuje sa "Zemljinom svijesti". Izvrstan je kamen za kreativne vizije, inicijative i jačanje samopouzdanja, Smatra se da je idealna pomoć za pokretanje vlastitog posla. Zato ga nosite dugo vremena kako bi otklonio strahove i ostvario vaše skrivene i nerealizirane želje.

Ljekovito djelovanje : ovaj mineral pojačava imunitet, preventivno liječi alergije, aktivira rad žučnika, jetre i bubrega. Napomena - Jaspis nije farmaceutski lijek.

Slikoviti Jaspis čišćenje : Jaspis se čisti pod mlazom mlake vode ili u posudi vode preko noći i to najbolje s gorskim kristalom
Slikoviti Jaspis punjenje : Jaspis nije osjetljiv na svijetlo tako da ga možemo neograničeno puniti na suncu.

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:Nije pronađen nijedan proizvod. Probajte promjenit parametre za pretraživanje

Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Jaspis > Jaspis slikoviti