Jaspis mookait - mokait

Jaspis Mookait kao i ostali Jaspisi pripada skupini Kalcedona. Kristal je naziv dobio po nalazištu Mooka Creak, na planinskom masivu Kennedy Range u zapadnoj Australiji. Kopa se površinski pomoću bagera ili ručnih alata. Mooka na jeziku domorodaca Aboriđina znači "tekuća voda". To je veliko područje slivnih voda.

Proizvodi…

Mookait je kriptokristalna silikatna stijena. U svojoj strukturi sadrži jednostanične protiste s mineralnom ljušturom koji se nazivaju Radiolarije. Ove stanice veoma su slične amebama. Geolozi fosilizirane mineralne ljušture radiolarije koriste za datiranje slojeva zemljine kore. Upravo po položaju Mookaita određuju starost stijena i procjenjuju geološke procese na pojedinom području.

Tek se od nedavna koristi u komercijalne svrhe. Engleski naziv za ovaj kamen je Mookaite ili će te ga pronaći još pod imenima Mookite, Mookalite, Mookerite, Mook Jasper ili Mokait.

Formula : SiO2, sadrži Silicij i Kisik, varijetet kremena (kvarca)
Boje : šarolike boje, od cigla-crvene do tamnosmeđe, ljubičaste, išarane žutim i mliječnim tonovima, matne boje, bijelog ogreba

Tvrdoća : 6,5 - 7 po Mohsovoj ljestvici
Osnovne čakre : grlena, pleksus solaris
Horoskop : Blizanac, Djevica, Vodenjak, Riba

Ezoterično značenje : Jaspis mookait pomaže kod svake situacije pronaći potrebni mir i ravnotežu te bez problema uskladiti fizičku aktivnost i duhovne potrebe.


Ljekovito djelovanje : Jaspis mookait pomaže kod liječenja različitih lomova i oteklina, upala u usnim, nosnim i čeonim šupljinama, ublažava suhi kašalj, Aktivira rad jetre, slezene i pročišćava krv. Pojačava imunitet, ublažava stres, pomaže kod mucavosti. Eliksir od mookaita liječi kožne alergije i čir na želudcu. Mookait je još od starog Egipta poznat kao jaki prirodni afrodizijak za strastveni seks.

Napomena - Jaspis nije farmaceutski lijek.

Jaspis Mookait čišćenje : Jaspis mookait čisti se pod mlazom mlake vode ili u posudi vode preko noći i to najbolje s gorskim kristalom
Jaspis Mookait punjenje : Jaspis mookait nije osjetljiv na svijetlo tako da ga možemo neograničeno puniti na suncu.

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:

Jaspis 174

Jaspis 174

Cijena: 170,00 knPrice: 23,29 €Jaspis 082

Jaspis 082

Cijena: 35,00 knPrice: 4,79 €Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Jaspis > Jaspis mookait