Jaspis Leopard

Jaspis Leopard ili Jaspis leopardove kože komercijalni je naziv kristala predivnih boja koji asocira na poznatu divlju mačku-panteru. Ali po svoj strukturi to je kamen koji spada u grupu Riolita.

Proizvodi…

Zbog svog šarenog i točkastog izgleda pripisan mu je ovaj egzotičan naziv. Na engleskom jeziku zove se Leopardski Jasper ili Jaguar Jasper. Nalazišta su pretežno u Meksiku i JAR-u. Meksički je kristal s izrazitim žuto-crvenim bojama unutar crnih krugova. Međutim meksičko nalazište je iskorišteno te se iskopava u vrlo malim količinama.

Formula : 70% SiO2, sadrži Silicij i Kisik, ostalo je vulkanski kamen

Boja : raznobojan s pjegama, pretežno bež, smeđe, žute ili crvene boje, voštanog do mat sjaja, neproziran

Tvrdoća : 7 po Mohsovoj ljestvici

Osnovna čakra : najviše utječe na osnovnu ili korijensku čakru, na dnu kralježnice, koja kontrolira energiju kinestetičkog osjećaja i pokreta. Ona je temelj fizičke i duhovne energije tijela. Sporedne čakre su srčana, pleksus solaris i krunska

Horoskop : Ovan, Blizanci, Lav, Škorpion

Ezoterično značenje : Jaspis Leopard kamen je koji stabilizira nagle promjene raspoloženja, ublažava od kronično nepovjerenje, ljubomoru, te nam pomaže u iznenadnim situacijama sačuvati hladnu glavu i zdravi razum. Kaotičnim osobama donosi stabilnost. Jaspis leopard je kao šamanski kamen pomaže u razumijevanju prirodnog i životinjskog svijeta na fizičkoj i duhovnoj razini. Nošen kao ogrlica dovodi u sklad astralno i fizičko tijelo. Na emotivnoj razini ovaj kamen služi kako bi se ponovo zapalila ljubav koja je zatrpana hrpom domaćih obveza, karijerom i financijskim problemima. Pomaže pronaći srodnu dušu. Ako ga nosite sa sobom vjeruje se da pomlađuje i regenerira.

Ljekovito djelovanje : Leopard Jaspis kamen je koji pročišćavanja i odvodnjavanja štetne tvari iz organizma. Pojačava i regulira rad jetre, žučnika i bubrega te ublažava njihove bolesti. Djelotvoran je kod harmoniziranja rada srca, multipleks skleroze, Parkinsonove bolesti i kroničnog išijasa. Oblutak se koristi za masaže jer ublažava grčeve mišića. Eliksir se pije uvijek izjutra, natašte ili prije jela, a ublažava želučanu nervozu, pročišćava probavni trakt i bubrežne kolike stvorene kamencom. Eliksirom se površinski liječe kožne bolesti i infekcije. Ubrzava emocionalni oporavak nakon trauma ili nervnih slomova.

Napomena : Rioliti ili Leopard Jaspis nisu farmaceutski lijekovi

Riolit  čišćenje :  Riolit se čisti pod mlazom mlake vode ili preko noći u posudi s vodom, najbolje s gorskim kristalom.

Riolit punjenje :  sve vrste riolita pune se neograničeno dugo na suncu.

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:

Jaspis 157

Jaspis 157

Cijena: 40,00 knPrice: 5,48 €Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Jaspis > Jaspis leopard