Jaspis dalmatinac

Jaspis dalmatinac kao i ostali Jaspisi spada u grupu Kalcedona. Kristalizira se u trigonskom sustavu. Nastao je u vulkanskim sedimentima bogatim Silicijem koji je glavni sastojak Jaspisa. Obojene točkice nastale su pod utjecajem crnih oksida magnana. Ime je dobio prema sličnosti s poznatom vrstom psećih pasmina. Najveća nalazišta su u centralnom Meksiku, u blizini grada  Chihuahua.

Proizvodi…

Formula : SiO2, sadrži Silicij i Kisik, varijetet kremena

Boja : svijetlosiva-žućkasta s crnim mrljama, neprozirna

Tvrdoća : 6,5 - 7 po Mohsovoj ljestvici

Horoskop : Ovan, Djevica, Vaga

Osnovne čakre : korijenska i srčana


Ezoterično značenje :  Jaspis dalmatinac pomaže nam shvatiti sebe onakve kakvi jesmo, razvijati najbolje osobine i otkloniti loše. Podržava osjećaj skromnosti i strpljenja. Kamen djeluje vrlo umirujuće, skladno i opuštajuće. Vrlo djelotvorno pomaže osobama koje su u sukobu interesa ili koji su izloženi jakim konfliktima. Pomaže nam ojačati psihu. Razvija umjetničku inspiraciju i kreativnost. Otklanja noćne more, negativna mišljenja, strah i omogućuje mirnije spavanje. Pobuđuje u nama radost i zabavu. Ovaj kristal razvija osjećaj lojalnosti te životnim partnerima pomaže održavati dugogodišnje veze.


Ljekovito djelovanje :  Jaspis dalmatinac pomaže kod regeneracije i liječenja oštećenih tkiva, čisti krv, ublažava želučane probleme, umiruje grčeve, pomaže kod gubitka pameti u starosti, djeluje antidepresivno.

Napomena - Jaspis nije farmaceutski lijek.

Jaspis dalmatinac čišćenje : Jaspis se čisti pod mlazom mlake vode ili u posudi vode preko noći i to najbolje s gorskim kristalom
Jaspis dalmatinac punjenje : Jaspis nije osjetljiv na svijetlo tako da ga možemo neograničeno puniti na suncu.

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:

Jaspis 099

Jaspis 099

Cijena: 70,00 knPrice: 9,59 €Jaspis 071

Jaspis 071

Cijena: 50,00 knPrice: 6,85 €Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Jaspis > Jaspis dalmatinac