Hematit

HEMATIT je mineral koji nosi ime iz grčke riječi haima što u prijevodu znači krv. Kad se stavi u vodu onda voda pocrveni. Stari Babilonci poznavali su snagu hematita te je bio cijenjeni talisman za sreću i uspjeh. U starom Egiptu bi stavljali komadić hematita pokojnima pod glavu kako bi im olakšao prelazak u zagrobni život. Od njega su Egipćani izrađivali razne amajlije za liječenje ludila i upala. Rimljani su ga povezivali s bogom Marsom te ih je čuvao za vrijeme bitaka i vjerovali su da su nepobjedivi. Sjevernoamerički Indijanci su od njega pravili crvenu boju za lice i koristili su ga i kao lijek protiv zubobolje, bubuljica i groznice. Tibetanci su ga stavljali oko vrata osobama, koje su bile sklone krvarenju iz nosa. Na Orijentu je upozoravao svoje nositelje od opasnosti a djevice je čuvao od uroka i magije. Tek od srednjeg vijeka postao je materijal za izradu broševa, pečatnih prstena i narukvica. Najviše se koristi u metalurgiji za izradu čelika i legura. Danas se Hematit još koristi kao abraziv za poliranje nakita i leća te kao katalizator u nekim industrijskim sintezama. Najveća nalazišta su u SAD-u, Brazilu, Venecueli, Kanadi, Čileu i Australiji. U Europi ga ima u Češkoj, Italiji, Njemačkoj i Švedskoj.

Proizvodi…

Formula : Fe2O3, oksid

Boja : metalno crna, čelično siva, smeđa, često crvenkastih nijansi, neproziran, metalnog sjaja

Horoskop : Ovan, Vaga, Škorpion, Jarac

Osnovna čakra : korijenska

Duhovno značenje : hematit je osnovni kamen zemljine energije, svojim vibracijama donosi životnu snagu, energiju i vitalnost. Donosi nam unutarnji mir, osjećaj topline i zaštitu Majke Zemlje. Pomaže u kritičnim situacijama kad smo iscrpljeni ili teže bolesni, tako da aktivira naše sakrivene rezerve i pojača organizam novom životnom energijom. Hematit našu pozornost usmjerava na elementarne potrebe. Donosi nam mentalnu organizaciju, vrlo je prizeman i umirujući, aktivira našu volju i odlučnost za pozitivnim djelovanjem. Uravnotežuje tijelo, um i duh, potiče temeljno i originalno razmišljanje, logiku, poboljšava pamćenje. Prilikom meditacije stvara zaštitno polje koje nas čuva od negativnih utjecaja. Hematit otklanja psihičke probleme. Povezan je s korijenskom čakrom i zato uzemljuje višak energije i djeluje kao stabilizirajuća sila.

Ljekovita svojstva : hematit utječe na tvorbu crvenih krvnih zrnaca tako da ćelijama organa dodaje kisik. Aktivira krvni tok i rad srca, pojačava rad pluća, jetre i slezene, snižava tjelesnu temperaturu, pomaže preventivno kod anemije i leukemije. Hematit je vrlo bogat željezom i daje tijelu snagu u probavljivom obliku. Koristimo ga tako da ga položimo na tijelo ili pijemo njegov eliksir (uvijek ujutro prije jela), regenerira funkciju bubrega i pomaže kod menstruacijskih nepravilnosti. Preporučuje se kod zaustavljanja krvarenja, kod otklanjanja krvnih oteklina, zarastanja rana i kostiju. Ne smije se koristiti prilikom jačih infekcija. U kombinaciji s rozenkvarcom tradicionalno je dobro sredstvo protiv nesanice. Ne preporučuje se dugoročno koristiti s vodom osim kao eliksir. Hematit se koristi za čišćenje mnogih kristala. Oslobađa od magnetskih blokada. Uvijek se mora nositi ili koristiti sa još jednim kristalom. Napomena - Hematit nije farmaceutski lijek.

Hematit čišćenje : hematit ne podnosi vodu i zato se čisti vrlo kratko pod tekućom vodom.

Hematit punjenje : hematit punimo direktno i neograničeno na suncu

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:

Hematit 071

Hematit 071

Cijena: 90,00 knPrice: 12,33 €Hematit 067

Hematit 067

Cijena: 80,00 knPrice: 10,96 €Hematit 060

Hematit 060

Cijena: 60,00 knPrice: 8,22 €Hematit 052

Hematit 052

Cijena: 40,00 knPrice: 5,48 €Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Hematit