Fluorit - ljubičasti, zeleni, plavi, ružičasti, žuti...

FLUORIT je prekrasan kristal u nevjerojatnim bojama. Zbog toga se u antičko vrijeme od njega izrađivali umjetnički predmeti. U 19.stoljeću u Engleskoj je bila vrlo popularna modra varijanta zvana Blue John. U Kini je od pamtivijeka bio cijenjeni talisman koji je nositelju donosio sreću i čuvao ga od crne magije, suludih misli i samoubojstva. Danas se koristi za izradu foto i teleobjektiva ili zubnih pasta. Ima brojna nalazišta u Kini, Mongoliji, Koreji, Pakistanu, SAD-u, Australiji, Kanadi, Argentini, Kolumbiji, Peru, Meksiku, Namibiji, JAR, Kazahstanu, Tadžikistanu, Rusiji, Austriji, Češkoj, Španjolskoj, Nemačkoj, Švicarskoj, Francuskoj....

Proizvodi…

Formula : CaF2, halogenid

Boja : u svim bojama, najčešće prozirno zelena s ljubičastim poljima, prozirna, stakleno sjajna

Horoskop : Blizanci, Vodenjak, Ribe

Osnovna čakra : ovisno o boji

Duhovno značenje :  fluorit je kamen genijalnosti. Ima snažno djelovanje kroz donju energiju koja je zemaljska a gornju energiju koja je duhovna. To se pogotovo osjeti u čakri trećeg oka. Pozitivno djeluje na naše moždane stanice i otvara našoj duhovnoj volji kontakt s višom razinom svijesti. Njegovim djelovanjem možemo čak vidjeti i osjetiti vlastitu auru. Fluorit potiče duhovnu i psihičku cjelovitost, razvoj, istinu, zaštitu i donosi mir. Ljubičasti fluorit jača našu sposobnost prepoznavanja, koja nam omogućava povezati sve vanjske informacije s unutarnjom vizijom iz pogleda Božanskog Ja. Ovaj krhki poludragi kamen govori nam da mudrost proizlazi iz ljubavi i harmonije. Fluorit blagoslivlja svim našim duhovnim željama i djelima, bezrezervno nam pomaže ispuniti našu ovozemaljsku ulogu. Pojačava pozornost i koncentraciju, otklanja strah, te povećava mentalne sposobnosti.
Svaka boja ima svoje djelovanje u pojedinoj čakri, najvažnije su ljubičasta i plava, koje nam pružaju podršku kod duhovnog razvoja. Kad nas savlada nemir onda nam pomaže povratiti izgubljenu duhovnu ravnotežu. Plavi fluorit ublažava i pojašnjava naš smisao primjećivanja. Položen na bilo koju čakru izjednačava naš emotivni i duhovni život i ublažuje napetost. Donosi smirenje i duševni mir. Ako želimo umirujuće utjecati na nervni sustav, onda treba  zajedno i istovremeno na čakre položiti ove boje : plavi fluorit na čakre čela ili grla, zeleni i ružičasti na čakru srčanu i žuti fluorit na pupčanu čakru. Kad se koriste istovremeno onda djelotvorno otklanjaju sve organske blokade. … U starosti pomaže zadržati zdravi razum, u staroj kineskoj medicini poznat je kao lijek protiv starosne senilnosti.

Ljekovita svojstva : ljubičasti fluorit pozitivno utječe na ublažavanje glavobolje i migrene. Eliksir od fluorita čisti cijeli organizam od toksina. Preventivno utječe na zaustavljanje i stvaranje dobroćudnih tumora. Ispiranjem čisti usnu šupljinu i štiti zube od karijesa. Pomaže kod crijevnih bolesti, regenerira kožu i sluznicu, podržava rast kostiju, rad žlijezda i probave, pomaže kod kompliciranih trudnoća. Štiti od loših elektromagnetskih zračenja kod kompjutera, mobitela. Napomena - Fluorit nije farmaceutski lijek.

Fluorit čišćenje : fluorit se čisti pod mlazom mlake vode ili u preko noći u posudi s vodom.

Fluorit punjenje : fluorit ne podnosi jako svijetlo i zato se puni izvan direktnih dodira sunčevih zraka ili za vrijeme punog mjeseca s gorskim kristalom.

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:

Fluorit 109

Fluorit 109

Cijena: 190,00 knPrice: 26,03 €Fluorit 104

Fluorit 104

Cijena: 80,00 knPrice: 10,96 €Fluorit 089

Fluorit 089

Cijena: 40,00 knPrice: 5,48 €Fluorit 087

Fluorit 087

Cijena: 90,00 knPrice: 12,33 €Fluorit 080

Fluorit 080

Cijena: 50,00 knPrice: 6,85 €Fluorit 079

Fluorit 079

Cijena: 60,00 knPrice: 8,22 €Fluorit 067

Fluorit 067

Cijena: 20,00 knPrice: 2,74 €Fluorit 065

Fluorit 065

Cijena: 360,00 knPrice: 49,32 €Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Fluorit