Epidot

EPIDOT je mineral koji nosi naziv iz grčkog jezika epidodis što znači rast. Najveća nalazišta su u Austriji, Norveškoj, Finskoj, Brazilu, SAD-u, Rusiji, Pakistanu, Afganistanu, Australiji, Novom Zelandu i Sri Lanki. Zrnasta vrsta Epidota s crvenim Unakitom čini ga odličnim materijalom za nakit. Unakit je stijena sastavljena od ružičastog feldspata, zelenog epidota i bezbojnog kvarca. Zbog atraktivnog izgleda, dobre kvalitete i mogućnosti poliranja spada u poludrago kamenje i koristi se za izradu nakita i ukrasnih predmeta.

Proizvodi…

Formula : (OH)Ca2(AlFe)3Si3O12, kalcijski alumosilikat

Boja : u raznim zelenim bojama, crnosmeđa, staklenog sjaja

Horoskop : Blizanci, Škorpion, Strijelac

Osnovna čakra : srčana

Duhovno značenje : epidot je kamen utjehe u ljubavno-emotivnim patnjama, ublažava kroničnu ljubomoru. Pomaže nam riješiti se svih okova ljubavi, pronaći samog sebe i povratiti svoj identitet. U nama razvija izdržljivost i pomaže da probleme savladamo korak po korak. U Antičkom svijetu epidot je kao talisman pomagao vojnicima da se živi i zdravi vrate svojim obiteljima.

Duhovno značenje : unakit je kamen ravnoteže na tjelesnom i duhovnom polju. Prosvjetljuje i umiruje probleme koje u sebi nosimo godinama i traume koje utječu na razne bolesti. Unakit je kamen blage ali snažne energije. Daje nam bezuvjetnu i univerzalnu ljubav.

Ljekovito značenje epidot : epidot položen na srčanu čakru pomaže kod kardiovaskularnih bolesti, cirkulacije krvi, reguliranja tjelesne težine, ženske i muške neplodnosti (epidot pomiješan s unikatom). Pomaže kod problema s disanjem, alergičnim i kroničnim plućnim bolestima uzrokovanim prljavim zrakom, oslobađa sluz i olakšava iskašljavanje.

Ljekovito značenje unakit : unakit pomaže kod crijevnih problema, ponajbolje u obliku eliksira koji se uzima ujutro prije jela. Položen na osnovnu čakru u predjelu zdjelice pomaže ženama kod problema s menstruacijom, za vrijeme trudnoće i poroda a kod muškaraca (pogotovo starijih) pomaže kod prostate i reguliranja težine. Napomena - Epidot i Unakit nisu farmaceutski lijekovi.

Epidot čišćenje : epidot i unakit čisti se nekoliko minuta pod mlazom mlake vode ili u posudi s vodom preko noći.

Epidot punjenje : epidot i unakit vrlo dobro podnose sunce i mogu se puniti direktno na suncu nekoliko sati.

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:

Epidot 067

Epidot 067

Cijena: 40,00 knPrice: 5,48 €Epidot 062

Epidot 062

Cijena: 100,00 knPrice: 13,70 €Epidot 060

Epidot 060

Cijena: 30,00 knPrice: 4,11 €Epidot 058

Epidot 058

Cijena: 55,00 knPrice: 7,53 €Epidot 057

Epidot 057

Cijena: 70,00 knPrice: 9,59 €Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Epidot