Morion - crna vrsta Dimnog Kvarca ili Čađavca

Dimni Kvarc - Morion

je crni Dimni Kvarc pomiješan s Aluminijem, Litijem i Natrijem. Nastaje pod utjecajem radioaktivnog zračenja Urana. Što je veće zračenje s time su prirodni morioni još tamniji. Prirodni Morion nije radioaktivan i siguran je za zdravlje i nošenje. Najčešće je u obliku prizmatičkog habitusa te su često srasli s kvarcom.

Proizvodi…

Današnja najveća nalazišta ovog kristala nalaze se u Brazilu, SAD-u, Mozambiku, Madagaskaru, Rusiji, Ukrajini, Kazahstanu, Škotskoj, Austriji, Češkoj, Italiji, Švicarskoj, Japanu i Australiji. Jedan od najljepših kristala pronađen je u blizini Braemara u Škotskoj i teži 23,60 kg. U Brazilu su pronađeni kristali težine do 300 kg.

Od minerala Moriona izrađuje se lijepi nakit ili naočale za sunčanje. Škoti u sklopu kilta nose mali nožić s ručkom od moriona. 

Formula : SiO2 – oksid

Boja : tamnosmeđa, crna, proziran, djelomično proziran do neproziran. Ne kala se i ima školjkast i iverast lom. Na površinskim plohama je staklastog a na prijelomima masnog sjaja. Piroelektričan je i piezoelekrtičan.

Tvrdoća : 7 po Mohsovoj ljestvici

Zodijak : Djevica, Jarac, Ribe

Osnovna čakra : sporedne čakre ruku i po potrebi

Ezoterična svojstva : Morion kristal izvrsno otklanja sve podsvjesne blokade. Uz to vjeruje se da štiti od svih nesreća. Zato se tradicionalno koristi za izradu križeva i postavlja se na zid iznad kreveta kako bi otjerao zlo.

Ljekovita djelovanja : Morion kamen koristi se kod liječenja duševnih bolesti, pogotovo onih koji se odnose na seksualnost. U ovakvim slučajevima preporučuje se da pacijent stalno kod sebe drži dimni kvarc i morion. To isto vrijedi i za pacijente koji imaju sklonost samoubojstvu, alkoholičare ili ovisnike o drogama. Odličan je za izradu eliksira koji se piju ujutro natašte a koristi se za izbacivanje otrovnih i štetnih tvari iz tijela. Aktivira rad bubrega.

Morion čišćenje : kristali Moriona na sebe skupljaju puno negativno energije, zato se čiste temeljito nakon svake uporabe, nabolje cijeli dan i noć. Čiste se kombinirano pod mlazom mlake vode i držanjem u posudi s vodom.

Morion punjenje : Morion mineral puni se po potrebi na sunčevoj svjetlosti, bez direktnih dodira sunčevih zraka, te obvezno uz druzu gorskog kristala.

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:

Dimni kvarc Morion 051

Dimni kvarc Morion 051

Cijena: 160,00 knPrice: 21,92 €Dimni kvarc Morion 083

Dimni kvarc Morion 083

Cijena: 570,00 knPrice: 78,08 €Dimni kvarc Morion 086

Dimni kvarc Morion 086

Cijena: 290,00 knPrice: 39,73 €Dimni kvarc Morion 078

Dimni kvarc Morion 078

Cijena: 890,00 knPrice: 121,92 €Dimni kvarc Morion 075

Dimni kvarc Morion 075

Cijena: 399,00 knPrice: 54,66 €Dimni kvarc Morion 067

Dimni kvarc Morion 067

Cijena: 468,00 knPrice: 64,11 €Dimni kvarc Morion 050

Dimni kvarc Morion 050

Cijena: 720,00 knPrice: 98,63 €Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Dimni Kvarc - Čađavac > Morion