Citrin

CITRIN je od pamtivijeka cijenjen kao dar Sunca. Kao Merkurov kamen, kamen boga glasnika, on u sebi sadrži čistu sunčevu jutarnju svjetlost. U staroj Grčkoj nošen je protiv zmijskih otrova i loših misli. Rimljani su od citrina počeli praviti prekrasni nakit. Naglo je postao popularan u doba romantizma. Sve do 16. stoljeća "Citrin" je bio zajednički termin za sve žuto kamenje, uključujući i topaz. Na njega se gledalo kao na kamen trgovaca, smatralo se da poboljšava poslovnu komunikaciju, povećava prodaju, privlači novac i posao. Citrin kristal postavljao se u kasu, novčanik ili s računima radi povećavanja imovine. Zbog pojave umjetnih Citrina dobivenih termičkom obradom Ametista, posebno je cijenjen prirodni, prozirni Citrin zlatnih tonova.

Proizvodi…

Formula : SiO2, kremen /kvarc/

Boja : svijetlo do tamno žuta, staklenog sjaja

Horoskop : Blizanci, Djevica, Vaga, Vodenjak

Osnovna čakra : pleksus solaris

Duhovno značenje : citrin je kamen sunčeve energije, ima element vatre i projektivnu energiju. Pomaže nam za prelazak s nižeg na viši stupanj svijesti i upoznavanja našeg pravog JA.  Prozračni i zlatni tonovi u citrinu oživljavaju u našoj duši žar kreativnosti i volju za novim spoznajama. Topla energija potiče optimizam i duhovno bogatstvo. Djeluje kao filter i regenerator energije i svome nositelju predaje toplinu. Najjači utjecaj citrin ima na čakri pleksus solaris ili pupčanoj. Tu nam pomaže prebroditi nemire, strahove, nezadovoljstvo koje vremenom mogu prerasti u teške depresije. Daruje nam mir, uravnoteženost, unutarnju harmoniju koja utječe na naš imunitet. Potiče dobro raspoloženje. Položen na srčanu čakru ublažava nemirno srce i daje nam osjećaj sigurnosti.

Ljekovita svojstva : citrin kamen pojačava imunitet, rad žlijezda i bubrega, podržava promjenu tkiva, dobro utječe na liječenje šećerne bolesti jer regulira proizvodnju inzulina, jača pankreas, pomaže kod problema probave uzrokovanih psihosomatskim stanjem i stresom. Pročišćava krv i crijeva od toksina koji uzrokuju bolesti kože. Podržava stvaranje bijelih krvnih zrnaca u slučaju nedostatka istih u krvi. Položen na grkljan liječi dišne puteve i bronhitis. Eliksir od citrina vrlo je djelotvoran protiv stvaranja peruti u kosi. Napomena - Citrin nije farmaceutski lijek

Citrin čišćenje : citrin se čisti jednom do dva puta mjesečno pod mlakom vodom, isto kao druge kremene.

Citrin punjenje : citrin se puni i regenerira vrlo kratko na suncu.

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:

Citrin 115

Citrin 115

Cijena: 70,00 knPrice: 9,59 €Citrin 099

Citrin 099

Cijena: 50,00 knPrice: 6,85 €Citrin 098

Citrin 098

Cijena: 70,00 knPrice: 9,59 €Citrin 076

Citrin 076

Cijena: 50,00 knPrice: 6,85 €Citrin 067

Citrin 067

Cijena: 30,00 knPrice: 4,11 €Citrin 063

Citrin 063

Cijena: 25,00 knPrice: 3,42 €Citrin 062

Citrin 062

Cijena: 50,00 knPrice: 6,85 €Citrin 056 visak

Citrin 056 visak

Cijena: 130,00 knPrice: 17,81 €Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Citrin