Brazilijanit

Brazilijanit je mineral koji je dobio naziv po zemlji nalazišta - Brazilu. To je žuto-zeleni fosfat. Uglavnom se koristi za izradu nakita i kolekcionarskih predmeta.

Proizvodi…

Najčešće se nalazi u obliku savršenih kristala druze. Vrlo je kvalitetan te je čistoće dragog kamena. Veće nalazište Brazilijanita je u okolici grada Conselheiro Pena, u brazilskoj pokrajini Minas Gerais. Tijekom proteklih nekoliko godina u ovom kraju pronađene su velike količine prekrasnih kristala, iznenađujuće velikih dimenzija i savršene strukture. Neki od njih pronađeni su u Muskovitma, koji su sa svojim jakim srebrnim žilama urasli u matičnu stijenu. Takvi rijetki primjerci nalaze se u muzejima i privatnim zbirkama. Ovi kristali su finog izgleda, tamnozelene do žute i maslinasto-zelene boje, dosežu dimenzije do 12 cm duljine i 8 cm širine.

Kristali sličnog oblika i dimenzija otkriveni su u drugom nalazištu u pokrajini Minas Gerais, u blizini mjesta Mantena. Ali nisu takve čistoće i građe kao iz nalazišta Conselheiro Pena.

Brazilijanit kristal također je otkriven u SAD-u, u državi New Hampshire (Grafton County) u rudnicima pored mjesta Palerma i Charles Davis.

Formula : NaAl3(PO4)2(OH)4 - fosfat

Tvrdoća : 5,5

Boja : žuta, zelena, prozirna

Osnovna čakra : sakralna

Horoskop : Bik

Duhovno značenje : Brazilijanit je kristal visokih vibracija, pojačava duhovnu volju i duhovno izražavanje. Kamen je kreativnosti. Mitološki je povezan sa starom Atlantidom jer pomaže shvatiti natprirodne sile. Rješava nas prošlosti i pojačava cjelovitost duše. Svome nositelju pomaže odrediti granice između sebe i ostalih osoba. Pomaže nam shvatiti gdje završavaju naše mogućnosti i gdje počinje potreba za tuđom pomoći i savjetima. U važnim situacijama pomaže nam reći „Ne-dosta je!!“ te nam dati snage za preokrete i nove pobjede. Pomaže nam da odgovornost preuzmemo na sebe i odlučimo kojim putem naprijed i dalje. Brazlijanit kamen koji nas opušta i umiruje. Razgrađuje i preusmjerava negativnu energiju. Daje nam emotivnu snagu.

Ljekovito djelovanje : Brazilijanit poboljšava protok energije u organizmu, pročišćava tjelesne meridijane, izbacuje otrove, čisti bubrege i mokraćni mjehur, otklanja prekomjernu kiselost i gorčinu. Djeluje na jajnike i prostatu.

Brazilijanit čišćenje : čisti se jednom mjesečno pod mlazom mlake vode.

Brazilijanit punjenje : puni se direktno na suncu pored gorskog kristala.

 

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:

Brazilijanit 055

Brazilijanit 055

Cijena: 70,00 knPrice: 9,59 €Brazilijanit 054

Brazilijanit 054

Cijena: 60,00 knPrice: 8,22 €Brazilijanit 053

Brazilijanit 053

Cijena: 50,00 knPrice: 6,85 €Brazilijanit 052

Brazilijanit 052

Cijena: 40,00 knPrice: 5,48 €Brazilijanit 051

Brazilijanit 051

Cijena: 70,00 knPrice: 9,59 €Brazilijanit 050

Brazilijanit 050

Cijena: 50,00 knPrice: 6,85 €Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Brazilijanit