Aventurin

AVENTURIN zeleni je mineral čija se najveća nalazišta nalaze u Indiji, Brazilu, Kolumbiji, Tanzaniji, Zimbabve-u, Rusiji i Austriji. Naziv potiče je talijanskog jezika od riječi a ventura što znači slučajno.

Proizvodi…

Formula : SiO2, kremen

Boja : zelena od svijetle do tamne boje

Horoskop : Rak, Vodenjak

Osnovna čakra : srčana

Duhovno značenje : zeleni aventurin simbolizira trajnu i neraskidivu povezanost čovjeka s prirodom. Vjeruje se da stvara osjećaj kreativnosti, mašte, mentalne bistrosti, povećava blagostanje, donosi uspjeh u karijeri, te nam uvijek pomaže pronaći alternativno rješenje u različitim situacijama. Najjače djelovanje ima kad je položen na srčanu čakru gdje ublažuje naše prekomjerne emocije i pretvara ih u radost. Kod napetih situacija vraća vam unutarnju snagu i mir. Aventurin je kamen koji opušta i daje mirnoću snovima. Povezuje se s kamenom sreće kod igara na sreću, te ga kockari nose u vrećici da im donese sreću i novac.

Ljekovita svojstva :  mineral aventurin zeleni ima široki spektar ljekovitih djelovanja i poznat je kao jedan od najljekovitijih kristala. Najdjelotvorniji je kod srčane čakre ali u kombinaciji s rozenkvarcom (ružičnjakom) može se koristiti i u svim ostalim čakrama. Štiti srčanu čakru od vanjskih prodora energije. Njegove vibracije pozitivno utječu na bolesti srca koje su uzrokovane emotivnim preopterećenjem, stresom i trajnim nemirom. Jednako tako djeluje na psihičke probleme. U tom slučaju jedan kristal položimo na pupčanu čakru a drugi na srčanu. Negativne emocije pronalazi i otklanja u kombinaciji s malahitom. U ovom slučaju najbolje je da se aventurin položi na srčanu čakru, a malahit na pleksus solaris ili pupčanu čakru. Ublažava kronične bolesti glave, migrenu, podržava promjenu tkiva, snižava razinu kolesterola, preventivno djeluje na ublažavanje arterioskleroze i kod srčanog infarkta. Eliksirom od Aventurina možemo masirati bolesne dijelove tijela. Eliksir od zelenog aventurina pijemo prije jela jer smanjuje volju za jelom i tako pomaže održavati dijetalni režim, te  pomaže umornim očima i rastu kose. Napomena - Aventurin kristal nije farmaceutski lijek.

Aventurin čišćenje : aventurin se čisti svakih 15 dana i to nekoliko minuta ispod mlaza tekuće vode ili preko noći u posudi s gorskim kristalom.

Aventurin punjenje : sve vrste aventurina pune se direktno i neograničeno na suncu.

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:

Aventurin 074

Aventurin 074

Cijena: 160,00 knPrice: 21,92 €Aventurin 073

Aventurin 073

Cijena: 50,00 knPrice: 6,85 €Aventurin 068

Aventurin 068

Cijena: 70,00 knPrice: 9,59 €Aventurin 057

Aventurin 057

Cijena: 30,00 knPrice: 4,11 €Aventurin 003

Aventurin 003

Cijena: 80,00 knPrice: 10,96 €Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Aventurin