Angelit


ANGELIT

Proizvodi…

Angelit je varijetet minerala Anhidrita. Pripada skupini gipsa koji ne sadrže vodu. Od tuda i dolazni njegov naziv od starogrčke riječi „anhydros“ ili „bez vode“. Angelit je trgovačko ime za ovaj prekrasan kristal svijetloplavih boja, koji nam donosi najnježnije energije u carstvu minerala. Zbog svojih nježnih vibracija koje zrače neobjašnjivom energijom nazvan je kristalom Anđela. U industriji se upotrebljava kao punilo papira, u građevinarstvu kao dodatna sirovina cementu, za proizvodnju sulfatne kiseline, umjetnih gnojiva, te za izradu veziva.

Današnja najveća nalazišta su u : Peru, Meksiku, Libiji, Egiptu, Britaniji, Njemačkoj i Poljskoj…

Kemijska formula :CaSO4 – bezvodeni kalcijev sulfat

Boja :svijetlo plava, bezbojna, siva ili bijela, matnog  je i voštanog izgleda.  Na nekim ga se mjestima može pronaći i sa sitnim crvenim pjegama.

Tvrdoća :3 -3,5 po Mohsovoj ljestvici

Horoskop :Vodenjak, Ovan

Osnovna čakra :grlena, sporedne čakre : krunska i treće oko. Angelit utječe na ždrijelo koje je „glas tijela“, ventil koji omogućava protok energije prema drugim čakrama. Zablokirana grlena čakra utječe na zdravlje organa povezanih sa drugim čakrama. Kada je u ravnoteži, onda možemo izraziti ono što mislimo i što osjećamo, komunicirati kroz svoje ideje, uvjerenja i emocije. Ako je grlena čakra u ravnoteži, otvorena je, te ima jednostavan protok energije koja izvire od nižih prema gornjim. Na taj način može nastaviti svoj put te omogućiti slobodno izražavanje i prirodno otpuštanje.

Element : Voda

Planeta : Uran

Ezoterično značenje :vjeruje se da je Angelit kristal putem kojeg olakšano uspostavljamo kontakt sa anđelima i nebeskim kraljevstvom. Koristi se prilikom meditacije i molitve. Donosi moralnu snagu i emotivnu  podršku osobama koje ga nose. Smiruje energiju i odličan je za emocionalno pročišćavanje. Razvija ljubav prema Majci Zemlji te nam pomaže olakšati komunikaciju sa svim voljenim osobama. Ovaj anđeoski kristal uči nas kako lakše prihvati sve spoznaje o našoj ulozi u životu na Zemlji.

Smatra se da je "kamen svjesnosti" koji simbolizira mir i bratstvo među ljudima i narodima. Pomaže da se povezivanjem sa univerzalnim umom povećava i svijest nositelja. Poboljšava telepatsku komunikaciju i omogućava astralno putovanje dok usporedno održava kontakt sa svakodnevnom stvarnošću. Vrlo je snažan kamen za iscjelitelje, jer produbljuje otvorenost prema svemu nepoznatome, povećava percepciju i tolerantnost, te razvija samopouzdanje.

Na psihološkoj razini pomaže vam uvijek govoriti istinu, ma kakva god ona bila. Ublažava psihološku bol i suprotstavlja se okrutnostima.

Na duhovnoj razini ispunjava nas suosjećanjem prema tragičnim okolnostima i osobama u nevolji. Transformira bol i bolest u cjelovitost i iscjeljenje, otvarajući put za duhovnu inspiraciju. Stvara dubok  osjećaj mira i staloženosti. Olakšava proces ponovnog rođenja, stimulira liječenje i otvara psihičko usmjeravanje.

Na mentalnoj razini služi za poboljšanje znanja astrologije  i do dubljeg razumijevanja matematike. Vjeruje se da olakšava telepatski kontakt među umovima višoj razini. U ezoteriji ga se povezuje i sa balansom fizičkog i eteričnog, te sa deblokadom energetskih staza. Povezuje ga se i sa razumijevanjem univerzuma i njegovih brojnih misterija.

Ujedno osigurava zaštitu i stvara duboki osjećaj staloženosti. Donosi  mir u situacijama kad konflikti i egoizam onemogućuju napredak. Pomaže ublažiti i temperamentno izražavanje. Preporuča se nositi osobama koje žele izgraditi dugotrajne ljubavne odnose i bračne veze. Privlačnog je izgleda te je zgodan za nositi u obliku nakita ili amajlija.

Ljekovito djelovanje :za Angelit se vjeruje da je moćan iscjediteljski kamen, te da može potpuno iscijeliti mnoge bolesti.  Najučinkovitije djelovanje ima u liječenju organa povezanih sa grlenom čakrom, protiv raznih upala, izjednačava rad triodne i paratriodne žlijezde. Obnavljanja tkivo, vene i žile, a koristi se i kao prirodan diuretik (izlučivanje tekućine). Preporuča se za osobe koje žele smršaviti i održavati tjelesnu težinu. Pogodan je za plućne bolesti, te miruje i opekline od sunca. Na stopalima deblokira meridijane i energetske staze. Ako se koristi kao eliksir, stvara svojevrsnu zaštitu oko nas. Napomena : Angelit nije farmaceutski lijek!!!

Feng Shui :Angelit je povezan sa energijom Vode koja se nalazi na sjevernoj strani doma ili prostorije. Ona je povezana s karijerom i uspješnim životnim putem. Njena tekuća energija osigurati će vam ravnotežu kako bi se vaš život neometano odvijao. Koristite kristale svijetlo plavih i plavih boja kako bi usmjerili vaš život prema Vašim ciljevima.  Postavite ih uvijek na tu stranu doma, ureda ili prostorije (U nekom suvremenom Feng Shui tumačenju, plava boja povezana je sa energijom Zemlje)

Angelit čišćenje : preporučuje se čisti u slanoj ili morskoj vodi jer u običnoj vodi boja može u većoj ili manjoj otapati. Nakon toga se obriše sa vlažnom krpom. Nakit obvezno skinite prije tuširanja jer ovaj mineral ne podnosi kemikalije. Nakit obrišite suhom krpom a potom ga držite odvojeno u baršunastoj vrećici.

Angelit punjenje : puni se nekoliko sati direktno na sunčevim zrakama.Poželjno ga je položiti pored upaljene voštane svijeće.

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:

Angelit 054

Angelit 054

Cijena: 150,00 knPrice: 20,55 €Angelit 053

Angelit 053

Cijena: 70,00 knPrice: 9,59 €Angelit 050

Angelit 050

Cijena: 60,00 knPrice: 8,22 €Angelit 052

Angelit 052

Cijena: 35,00 knPrice: 4,79 €Angelit 051

Angelit 051

Cijena: 50,00 knPrice: 6,85 €Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Angelit