Ametrin

AMETRIN je jedan novi kristala koji se pojavio početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Pretpostavljalo se da se radi o ametistu s udjelom citrina. Ali za razliku od pravog citrina mineral ametrina gubi svoju žutu boju tek na dvosturuko višoj temperaturi, tj. na 400 stupnjeva Celzijusa. Pravi ametrin ima ljubičasto-žute boje. Ametrini koje vidite u ostalim bojama su samo umjetno ili termo obrađeni ametisti. Najveće nalazište je u Boliviji kod mjesta Santa Corazon ali ga ima u Brazilu i Indiji. Još je poznat je pod imenom Tristin ili Bolivijanit.

Proizvodi…

Formula : kemijski sastav ametista i citrina

Boje : pretežno boje ametista s nijansama citrina

Osnovne čakre : pupčana i tjemena

Horoskop : Vodenjak, Blizanci, Djevica, Vaga, Škorpion, Strijelac, Ribe

Simbolika : duhovne čistće i unutarnjeg mira

Duhovno značenje :  ametrin je spoj ametista i citrina u jednom kamenu, koji prirodnom sintezom daje duhovnu ćistoću i unutarnji mir. Zato je idealan kristal za duboku meditaciju.

Ljekovita svojstva : ametrin kristal položen na predio pupčane čakre otklanja strahove, nemir, nervozu i stres. Na psihičkoj razini utječe na rad želudca i cijelog probavnog trakta. Položen na čeonu i tjemenu čakru ublažava sve bolesti glave. Spoj ova dva kristala pozitivno utječe na sve psihosomatske bolesti nastale prevelikom nervozom i stresom. Polaganjem jednog kamena na tjemenu čakru a drugog na pupčanu pročišćava se protok energije između te dvije čakre i organa. Ametrin kamen podržava promjenu tkiva, pomaže kod lječenja jetre i bubrega. Eliksir od ametrina čisti i regenerira tkivo i stanice. Pije se ujutro natašte. Napomena - Ametrin nije farmaceutski lijek.

ametrin čišćenje : ametrin se prazni pod mlazom tekuće vode ili preko noći u posudi s vodom
ametrin punjenje : za razliku od ametista i citrina ametrin dobro podnosi sunce i možemo ga punit na suncu.

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:

Ametrin 054

Ametrin 054

Cijena: 270,00 knPrice: 36,99 €Ametrin 052

Ametrin 052

Cijena: 40,00 knPrice: 5,48 €Ametrin 050

Ametrin 050

Cijena: 130,00 knPrice: 17,81 €Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Ametrin