Akvamarin

Akvamarin je prelijepi kristal s glavnim nalazištima u Brazilu, Madagaskaru, SAD-u, Rusiji, Pakistanu, Zimbabve-u, Tanzaniji, JAR, Mozambiku, Nigeriji, Keniji, Namibiji i Sri Lanci. Po tumačenju srednjovjekovnih astrologa imao je sposobnost umiriti olujno more. Od 14. stoljeća poznat je kao odličan materijal za brušenje leća.

Proizvodi…

Formula : Al2Be3(Si6O18), silikat

Boja : svijetlo plava do plavo zelena, staklenog sjaja

Horoskop : Vaga, Škorpion, Vodenjak, Ribe

Osnovna čakra : grlena

Duhovno značenje : akvamarin je kamen mistika i traženja čistote srca, hrabrosti i odvažnosti. Zbog svojih boja donosi nam radost, svijetlo i nadu. Po starim vjerovanjima akvamarin je kamen vizionara, iscjelitelja, zaštitnik je mornara i putnika na moru. Nositelj ovog kamena zadržava mladost, partnersku vjernost i blaženost ljubavi i sreće. Umiruje i ublažava agresivnost, daje ravnotežu te štiti auru. Akvamarin je  kamen meditacije i povezuje nas s našim duhovnim vodičem.

Ljekovita svojstva :  akvamarin kristal u čakri grla pročišćava blokade stvorene nečistim mislima i izrazima, pročišćava glas, pojašnjava rječitost, pomaže kao prevencija kod liječenja bolesti dišnih puteva, sluznice, pluća, ublažava kašalj, astmu, napetost u šiji, čuva od zakrčenja arterija i senilnosti. Smanjuje depresiju i jača samosvijest. Komadić akvamarina položen na grlo ublažava bolesti čeljusti, desni i zubiju. Mineral Akvamarin pojačava vid kad na treće oko položimo veći komad kristala a manje komadiće na očne kapke. Kod želučanih i problema s jetrom akvamarin se polaže za čakru solaris pleksus. Uz to ujutro prije jela popijte nekoliko gutljaja eliksira od akvamarina. Eliksir možemo koristiti za kožne alergije i infekcije. Napomena - Akvamarin nije farmaceutski lijek.

Akvamarin čišćenje : akvamarin se čisti jednom tjedno, ili po potrebi, pod mlazom tople vode.

Akvamarin punjenje : akvamarin kamen puni se na suncu bez dodira sunčevih zraka ili s gorskim kristalom.

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:

Akvamarin 075

Akvamarin 075

Cijena: 50,00 knPrice: 6,85 €Akvamarin 074

Akvamarin 074

Cijena: 50,00 knPrice: 6,85 €Akvamarin 070

Akvamarin 070

Cijena: 90,00 knPrice: 12,33 €Akvamarin 068

Akvamarin 068

Cijena: 100,00 knPrice: 13,70 €Akvamarin 057

Akvamarin 057

Cijena: 468,00 knPrice: 64,11 €Akvamarin 050

Akvamarin 050

Cijena: 70,00 knPrice: 9,59 €Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Akvamarin