Ahat

Ahat je jedan od najrasprostranjenijih kristala na planeti. Nalazi se na svim kontinentima i poznat je u mnogim podvrstama i bojama. U Hrvatskoj je poznati Lepoglavski Ahat s brda Gaveznica (Kameni Vrh). Ime je dobio po starom nazivu rijeke Achates (današnja Drilo) na Siciliji. Ahat spada u grupu kalcedona (kriptokristalasti varijetet kvarca). Izrazito je dekorativan te se od njega izrađuje lijepi nakit i ukrasni predmeti.

Proizvodi…

Ovdje navodimo one najčešće vrste ahata :

AHAT  bijeli:

Formula : SiO2, kremen

Boja : mliječno do šareno bijela

Horoskop : Bik, Blizanci, Rak

Osnovna čakra : sporedne čakre na rukama

Duhovno značenje : bijeli Ahat simbolizira duhovnu čistoću, duhovnu ravnotežu i mir duše. Ezoterično se još naziva i "Ahat mira". Pojačava izdržljivost i volju za životom te odbacuje loše navike i ublažava agresivno ponašanje.

Ljekovita svojstva : ova vrsta Ahata preventivno pomaže u liječenju zloćudnih tumora, pogotovo kod raka kože i kožnih upala. Iscjeljuje rak kože u ranom stadiju. Smanjuje osjetljivost kože na svjetlost te je čini otpornijom. Zato se preporuča stalno nositi tijekom ljetnih mjeseci. Uz to pročišćava limfni sustav i poboljšava cirkulaciju krvi. S eliksirom od bijelog ahata odlično se čisti koža. Poznato je da bijeli Ahat kod žena regulira hormonalne poremećaje koje uzrokuju prekomjeran rast kose i dlakavost.

AHAT mahovinasti :

Formula : SiO2 – kremen

Boje : mahovinasto-zelena s mliječnim pjegama ili prugama, svileno sjajna do matna

Osnovne čakre : srčana

Duhovno značenje : ahat mahovinasti je mineral koji je snažno povezan s prirodom. Vjeruje se da nam omogućava vidjeti ljepotu u svemu što nas okružuje. Smanjuje osjetljivost na vremenske promjene i na zagađenje prirodnog okruženja. Idealan je za osobe koje rade i borave u prirodi. U teškim situacijama daje nam snagu za nove početke i oslobađa nas od starih duhovnih sprega, otklanja strahove, ukorijenjene nervoze i balansira emocije. Vjeruje se da ahat mahovinasti privlači materijalno izobilje i bogatstvo jer jača pozitivne karakteristike i kreativnost u čovjeku. Pomaže nam u razvijanju suživota s drugim osobama. Razvija sposobnost socijalne osjetljivosti, jednostavnijeg izražavanja i višesmjerne komunikacije. Optimizmom ulijeva povjerenje i nadu u ljude koji nas okružuju. Pomaže kod depresije ili moždane neuravnoteženosti otklanjajući njihove uzroke. Ahat mahovinasti djeluje prilično sporo tako da se preporučuje najprije srčanu čakru otvoriti s gorskim kristalom.

Ljekovita svojstva : Ahat mahovinasti djeluje na pankreas i tvorbu inzulina, regulira šećer u krvi, filtrira bubrege i slezenu. Jača otpornost na virusna i gljivična oboljenja te ubrzava oporavak. Koristiti se kao protuupalno sredstvo za suzbijanje dugotrajnih bolesti, pročišćava vaskularni sustav i probavni trakt, potpomaže rad limfne žlijezde i pojačava imunitet. Sprječava nastanak hipoglikemije i dehidracije. Ublažava groznicu, prehlade i gripu. Eliksir od mahovinastog ahata, nanošenjem  na kožu, liječi gljivice i kožne infekcije. Napomena – Ahat nije farmaceutski lijek.

AHAT plavi :

Formula : SiO2, kremen

Boja : mliječno do šareno plava

Horoskop : Bik, Blizanci, Rak

Osnovna čakra : grlena

Duhovno značenje : plavi ahat je kamen koji ima posebnu iscjeliteljsku moć. Njegova mekana energija opušta i umiruje, donosi smirenje uma, ublažava bijes. Isijava energiju mira koja neutralizira osjećaj bijesa. Posebno je efikasan za aktiviranje i iscjeljivanje grlene čakre. Dopušta slobodno izražavanje misli, osjećaja i životnih stavova. Otvara put prema iskustvima viših energija. Plavi ahat suprotstavlja se represiji i supresiji osjećanja, koji izviru iz straha od kritike i odbacivanja. Kritika je najčešće prisutna u odnosu roditelj-dijete, u djetinjstvu kao i u zrelom dobu. Rezultat toga su osjećaji i blokade koji se zadržavaju u sebi. Neizražavanje svog mišljenja blokira grlenu čakru i može utjecati na grudni koš – te izazvati osjećaj gušenja. Plavi ahat polako razgrađuje potiskivanja i podržava novi način izražavanja. Pomaže muškarcima da se opuste, prihvate i izraze svoju osjećajnost i osjetljivu prirodu. Na mentalnoj razini pomaže kod verbalizacije misli i osjećaja i suprotstavlja se mentalnom stresu. Plavi ahat pročišćava grlenu čakru. To je kamen koji povezuje misao s duhovnom vibracijom te donosi duhovni mir. Ponekad povezuje s Djevicom Marijom i zbog toga je ikona majčinstva. U Skandinaviji plavi ahat je sveti kamen majke zemlje Nertus.

Ljekovita svojstva : plavi ahat ima veliku djelotvornost na grlenoj čakri. Otklanja blokade izražavanja, probleme mucanja, infekcije grla, bolove ramena i vrata, insuficijencije tiroidne žlijezde i infekcije limfne žlijezde. Ublažava temperaturu i otklanja blokade u živčanom sistemu. Pomaže kod bolesti kapilara i pankreasa, infekcija, upala i groznica. U vidu eliksira tretira disbalans moždane tekućine i hidrocefalus. Kristal plavi ahat može se koristiti kod liječenja zvukom jer fokusira i usmjerava zvuk na bolesno mjesto.

AHAT prugasti :

Formula : SiO2, kremen

Boja : boje u raznim tonovima svilenog sjaja

Horoskop : Blizanci, Rak, Jarac

Osnovna čakra : sakralna, sporedne čakre na nogama i grlena, čeona i tjemena

Duhovno značenje : prugasti Ahat ima jako zaštitničko djelovanje. Za vrijeme trudnoće štiti majku i plod te olakšava porod. Ublažava depresije, pojačava psihu, oslobađa nas od strahova i vraća samopouzdanje.

Ljekovita svojstva : ahatova vibracija najjača je na prvoj čakri. Zbog toga ima pozitivno djelovanje na spolne organe kod oba spola, kod žena olakšava porod. Prugasti ahat na sporednim čakrama, na nogama, ljekovito djeluje protiv reumatskih oboljenja koljena, bedra, skočnih zglobova, prstiju na nogama i stopalima te kralježnice. Na grlenoj čakri pomaže kod bolesti grla i dišnih puteva. Na čeonoj čakri kamen prugasti Ahat vrlo dobro djeluje na pojačavanje i oštrenje vida. Sa eliksirom od prugastog ahata umivaju se i iscjeljuju oči, kosa i koža. Napomena - Ahat nije farmaceutski lijek.

AHAT vatreni :

Formula : SiO2 - oksid

Osnovne čakre : čeona, treće oko, osnovna

Horoskop : Bik, Blizanci i Škorpion

Duhovno značenje : vatreni ahat iz Meksika spada među vrlo rijetke Ahate. Pripada pod čakru čela i po potrebi do trećeg oka. Na duhovnoj razini pomaže nam da ne izgubimo kontakt s Majkom Zemljom. Ženama prilikom meditacije pomaže zadržati duševnu ravnotežu. Vatreni Ahat pomaže povratiti nestalo pozitivno raspoloženje i ublažava bijes. Pojačava koncentraciju i pamćenje.

Ljekovita svojstva : vatreni Ahat aktivira promjenu tkiva i obnovu stanica. Na osnovnoj čakri pomaže kod impotencije i frigidnosti uzrokovanih psihosomatskim blokadama. Napomena - Ahat nije farmaceutski lijek.

AHAT turritella :

Ova vrsta Ahata odlikuje time što po sebi ima razne ostatke morskih školjaka i morskih stvorenja.

Formula : SiO2, kremen

Horoskop : Bik, Blizanci, Rak

Duhovno značenje : Ahat Turritela razvija unutarnju stabilnost, štiti protiv raznih opasnosti, ublažava strah, eliminira negativnu energiju, pomaže u prevladavanju gorčine u srcu.

ahat čišćenje : ahat se prazni pod mlazom tekuće vode, jednom tjedno cca 3 - 5 minuta

ahat punjenje : ahat se puni u posudi preko noći s gorskim kristalom. Sve vrste ahata, osim vatrenog, možemo neograničeno puniti na suncu.

Složi proizvode:
pretraži po kategorijama:
« Prethodna 1 2 3 Slijedeća »

Ahat 012

Ahat 012

Cijena: 70,00 knPrice: 9,59 €Ahat 183

Ahat 183

Cijena: 670,00 knPrice: 91,78 €Ahat 189

Ahat 189

Cijena: 280,00 knPrice: 38,36 €Ahat 182

Ahat 182

Cijena: 290,00 knPrice: 39,73 €Ahat 180

Ahat 180

Cijena: 290,00 knPrice: 39,73 €Ahat 179

Ahat 179

Cijena: 30,00 knPrice: 4,11 €Ahat 176

Ahat 176

Cijena: 30,00 knPrice: 4,11 €Ahat 174

Ahat 174

Cijena: 290,00 knPrice: 39,73 €Ahat 162

Ahat 162

Cijena: 100,00 knPrice: 13,70 €Ahat 161

Ahat 161

Cijena: 50,00 knPrice: 6,85 €Ahat 160

Ahat 160

Cijena: 50,00 knPrice: 6,85 €Ahat 064

Ahat 064

Cijena: 117,00 knPrice: 16,03 €Ahat 156

Ahat 156

Cijena: 117,00 knPrice: 16,03 €Ahat 151

Ahat 151

Cijena: 190,00 knPrice: 26,03 €Ahat 153

Ahat 153

Cijena: 190,00 knPrice: 26,03 €« Prethodna 1 2 3 Slijedeća »
Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Minerali - Kristali > Ahat