11. Mineral Expo Split 2017

11. Međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja, održat će se u subotu i nedjelju,
08. i 09. travnja 2017 godine u Domu hrvatske vojske na Poljudu (Lora).

Cijena ulaznice je 20 kuna.
Za djecu do 14 godina i organiziranim posjetima učenika, ulaz je besplatan.
Za grupne posjete učenika osigurano je stručno vodstvo.

Godinama prezentiramo zadovoljnim posjetiteljima Sajma mineralogiju i paleontologiju na jednostavan i prihvatljiv način, uz sudjelovanje velikog broja izlagača iz zemlje i inozemstva.

Sajam ima prodajni i edukativni aspekt.

Po posebno povoljnim cijenama izlagači nude neobrađene minerale iz cijelog svijeta, originalne fosile, nakit te ukrasne i upotrebne predmete izrađene od poludragog kamenja.

Najveća je ponuda unikatnog nakita izrađenog od gotovo svih poznatih vrsta poludragog kamena, anorganskog i organskog porijekla, što privlači velik broj zainteresiranih posjetitelja.
U ponudi je i drago kamenje : brušeni Rubini, Safiri, Smaragdi, Dijamanti te Opali iz Australije i Etiopije.

Za ljubitelje i sakupljače neobrađenih minerala nađe se mnogo vrijednih različitih minerala iz cijelog svijeta : neobrađeni minerali iz rudnika Trepča na Kosovu, kreševski Citrin i Hijalofan kvarc iz rudnika Kreševo u Bosni i Hercegovini, Zeoliti iz Indije, Ametisti, Ahati i kvarc iz Brazila, Lapis Lazuli iz Afganistana, velika kolekcija Opala, Safiri i Rubini iz Australije, Astrofilit, Šungit i Serafinit iz Rusije, Larimar iz Dominikanske Republike itd.

Originalni fosili izumrlih životinja: trilobiti starosti 450 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, zubi dinosaura, glava krokodila, dijelovi mamutovih kljova, zubi izumrle vrste morskog psa i fosili drveta također su u ponudi Sajma.
Udruge Lepoglavski ahat, Kalcit i Kreševski citrin,  predstavljaju svoj rad i mineralna blaga ovih prostora.

Tradicionalne su i zanimljive izložbe koje se postavljaju svake godine u suradnji s geološkim i  speleološkim društvima ili renomiranim znanstvenicima.
Na našem Sajmu posjetitelji mogu koristiti uslugu verificiranog gemologa, te izvršiti analizu i procjenu vrijednosti svog nakita.
Izdavačke kuće nude i velik izbor zanimljive stručne i popularne literature.
Posjetitelji koje zanima liječenje kristalima imaju  priliku razgovarati s nekoliko domaćih i stranih kristaloterapeuta.

Posjetite naš štand koji će kao i uvijek biti prvi po lijevoj strani prilikom ulaza. Hvala na posjeti!.