biserna ogrlica A-029

biserne ogrlice, biserna ogrlica, ogrlice od bisera, ogrlica od bisera, biserne ogrlice cijena, biserni nakit,

Kategorija : Biserni nakit, biserne ogrlice

Raspoloživost : Odmah

 

Cijena: 260,00 kn


Price 34,67 €


Materijali: biser, metal, struna,
Dimenzije proizvoda
širina: 1.00cm
duljina : 42.00cm - 47.00cm
Koliko želite komada? :
kom

PayPal

biserna ogrlica A-029

Biserna ogrlica duljine 42-47 cm, ogrlica od vrlo lijepih akoya bisera,  biseri od 6 do 10 mm, nakit ručni rad. Ogrlica od bisera za svečane prigode.

biserni nakit

Biseri svojstva :

Formula : CaCO3 - karbonat

Boja : bijela, kremasta, ružičasta, zelena, crna, boje duge

Osnovne čakre : grlena, čeona, pupčana

Horoskop : Blizanci, Rak, Riba, Vaga, crni biser - Jarac

Duhovno značenje : biser je dragulj mora, simbol promjena i duhovne čistoće. Biseri nam pokazuju kako se požrtvovnošću može doseći duhovna ljubav. Unutarnju slobodu možemo dobiti samo marljivošću i strogim pravilima. Jednako kao i vatreni opal biseri utječu na naše karmičke osobine. Odličnu djelotvornost i preobrazbu pokazuju kod ljudi sa negativnim načinom razmišljanja i navika. Oslobađaju nas od loših karmičkih razmišljanja i navika. Zato se biseri izdvajaju od ostalih dragulja. Po nekim tradicijama biser se treba držati odvojeno od ostalih dragulja i to u prvom redu od dijamanta, jer u slučaju duševnog konflikta ta disharmonija se uz prisustvo dijamanta samo pojačava. Biseri su u starom Rimu simbolizirali moć, u arabskim zemljama Božiju mudrost. Od pamtivjeka biseri se koriste kao amajlije koja čuvaju protiv nesreća i katastrofa. Biseri nošeni kao perlice ili u obliku nakita pomažu kod riješavanja brojnih ovisnosti te reguliraju tjelesnu težinu. Crni biser štiti nas od nesreća i falših prijatelja. Napomena - biser nije lijek već se njegovi sastojci koriste za izradu ljekova.

Ljekovita svojstva : biseri pomažu bržem ozdravljenju kod psihosomatskih bolesti. Položen na čeonu čakru biser pojačava živce i inuticiju, umiruje živčane bolesti, ublažava groznice, pomaže kod upala dišnih puteva. Na čakri vitalnosti (pupčanoj) regulira rad slezene i nadbubrežne žljezde te probavnog trakta. Zbog visokog sastava kalcija štiti zube i kosti. Eliksir od bisera pomaže kod plodnosti i izoštrava umorni vid.

čišćenje bisera :  biseri su vrlo osjetljiva materija. Postupnim sušenjem stvaraju se pukotine koje uzrokuju raspadanje. Zato je biser vrlo zahtjevan za održavanje. Šteti mu pretjerana suša, vlaga, žar, nagle promjene temperature, znoj i kozmetika. Biseri ne podnose tamu te gube sjaj i nije ih dobro držati u zatvorenim kutijama. Biseri se čiste kratko pod mlakom vodom ili u morskoj soli.

punjenje bisera : biseri se nakon što se osuše pune za vrijeme Punog mjeseca uz gorski kristal ili preko dana izvan direktnih dodira sunčevih zraka.

Svaki biser drugačijeg je izgleda i nijansi boja. Slika je samo primjer te ne mora odgovarat biseru kojeg će te dobit. Da bi vas zadovoljili potrudit ćemo se poslat vam najljepše bisere po našem izboru.

FacebookPodijelite ovaj proizvod sa nama na Facebooku

Trenutno se nalazite na : Lotos nakit > Biserni nakit > biserne ogrlice > biserna ogrlica A-029